AOL Portal
Receta  
AntipastaPjata te paraPjata te dytaKontornotEmbelsiraPije CocktailsKėshilla
Receta->Pjata te dyta->Mbeshtjella patellxhana te mbushur (parmigiana ose involtini) [ Kėrko ]

Mbeshtjella patellxhana te mbushur (parmigiana ose involtini)
Koha e pergatitjes 60 min
Nr Personave 4 persona
Origjina e Recetes Napoli
Koha Zierjes 30 min

Publikuar me: Hėnė, 13 Shkurt 2012 14:14


zoom

Perbersit:

1 patellxhan
1 pakete proshute (cotto)
1 pako djath i verdh i prere ne feta te holla (lerdamer)
1 salce
1 vaj ulliri
1 kripe
1 djathe i grire (kaçkavall) (parmiggiano)


Pergatitja:

Presim patellxhanin ne feta te holla per se gjati. Pjekim ne grile fetat e patellxhanit deri sa te krijohen vijat e griles mbi siperfaqen e patellxhanit ose ta avulloje uji qe permban patellxhani.
Vendosim feten e patellxhanit te pjekur te shtrire dhe mbi te vendosim nje fete proshute po aq sa eshte e gjere e gjate patellxhani, mepas siper proshutes vendosim feten e djathit (lerdamer) siper proshutes dhe mepas i rrotullojme te tre-ja bashke. Keshtu per te gjitha te tjerat.
Marrim tepsine dhe i krijojme nje shtrese te holle me salce e mepas i vendosim ne tepsi dhe siper u hedhim vajin e ullirin (i ngjyejm) dhe kripen (nje luge gjelle) e mepas e zbardhim pak me djathin e grire duke ja hedhur siper.
E fusim per 30 minuta ne furre me 190 grade e nxjerrim dhe eshte gati. Kjo pjate serviret me bisteke ose ferlik.


Shikoni Video Guiden http://www.aol.al/idx/video/pjata-te-dyta/patellxhana-me-proshute-video_13ba267ab.html  

Ju befte Mire!




Burimi: Benereta Qushku | Editor: Agron Nikaj | Lexuar 6372 here |
Vlerësimi: 22 - Mesatarja: 5

Vleresimi maksimal 5: 1 2 3 4 5

Mos perdorni komentet per te bere pyetje, mund te mos merrni pergjigje. Shkruaje pyetjen tende tek Pyetje dhe Pergjigje

Shkruaj Emrin:
Shkruaj Komentin:
Jeni dakort me artikullin ose ju pelqen ai? PO - JO
Kush eshte heroi yne kombetar?(fillon me : sken). Pergjigju:=Pergjigja eshte: skenderbeu
*Nese nuk dini pergjigjen mjafton te vendosni shigjeten e mouse-it tuaj mbi ikonen e pikepyetjes dhe shikoni pergjigjen.


Komentet dhe Opinionet tuaja - 1 përsona e pëlqejnë! | 0 përsona nuk e pëlqejnë!

Nuk i intereson ky artikull!
eni - komentuar me: 09 Kor 2014
Eshte perfekte

Eshte dakort me artikullin!
elsa - komentuar me: 23 Gus 2012
shume e shijshme


Totali i pėrdoruesve tek Revista e Guzhinės: 44 (0 Pėrdoruesit e Rregjistruar 44 Vizitorė dhe 0 Pėrdorues Anonim)
Pėrdoruesit e dukshėm janė: 0